sbkRogla.com

Novice

Regijski center- letna šola alpskega deskanja na snegu

V okviru regijskega centra je v začetku sezone začela obratovati letna šola deskanja na snegu.

Otroci, ki so se željni naučiti pravilnega alpskega deskanja na snegu se lahko pridružijo skupini, ki že redno trenira na smučišču Rogla in v športni dvorani Slovenske Konjice.

Za vse informacije se lahko obrnete na Ivo (031 759 754 ali iva@sbkrogla.com).

 

Športen pozdrav!

 

 

Mladi deskarji v trampolin parku WOOP!

V ponedeljek, 24. septembra so se najmlajši člani SBK Rogla Planja odpravili v trampolin park WOOP! v Ljubljano.

Športniki so se pod budnim očesom WOOP!-ovih učiteljev v parku zabavali in se tudi naučili novih vaj. Na več trampolinih so tako izvajali salte, premete in druge akrobacije, kot izziv so si nadeli tudi borde.

Po treningu so se ustavili še na poznem kosilu in se odpravili nazaj na Štajersko.

Deskarji SBK Rogla Planja začeli sezono

Član SBK Rogla Planja Gal Leskovar je v sklopu reprezentančnih priprav na avstrijskem ledeniku Pitztal začel novo sezono 2018/2019.

15- letni Bistričan je lani začel tekmovati pod okriljem FIS-a. Njegov najboljši rezultat lanske deskarske sezone je 6. mesto na Junior tekmi v paralelnem veleslalomu, ki jo je gostil češki Špindleruv Mlyn.

 

Gal Leskovar na Pitztalu

 

 

Reprezentančne priprave pa je morala izpustiti Konjičanka Iva Polanec, ki po operaciji levega ramena še okreva in se intenzivno ukvarja z rehabilitacijo. Na snežne strmine naj bi se vrnila pred koncem leta.

Iva je del rehabilitacij opravila v Termah Zreče

 

 

Rogla FREESTYLE WEEK

Že deveti, tradicionalni FREESTYLE WEEK po vrsti se je za deskarje in smučarje začel v sredo, 21. marca. Kot obljubljeno, so organizatorji udeležencem ponudili vrhunsko pripravljen park, dnevna tekmovanja, dobro hrano in odlične večerne zabave.

Freestyle week Foto: Miha Matavž

 

V sklopu Freestyle Week-a pa se je s funcrossom v soboto, 24. marca, zaključil tudi Kids Tour 2018. Serije tekmovanj, ki so se odvijale tudi na Krvavcu in Kopah se je letos udečežilo 40 otrok.

 

Foto: Miha Matavž

 

Evropski pokal Rogla 2018 in državno prvenstvo v paralelnem veleslalomu

Na Roglji sta 20. in 21. marca potekali tekmi Evropskega pokala v paralelnem veleslalomu, ki je hkrati za naše deskarje štela kot državno prvenstvo.

V moški konkurenci je zmagal Tim mastnak in tako osvojil naslov državnega prvaka, drugi je bil Žan Košir, tretje mesto pa je prideskal Rok Marguč. Gal Leskovar je bil 51. in drugi pri mladincih.

V ženski kategoriji je naslov državne prvakinje osvojila Gloria Kotnik, ki je v absolutni konkurenci zasedla 3. mesto.

Drugi dan je Gal dosegel 47. mesto.

Na štartu tekmovanje ni bilo poškodovane Ive Polanec.

Udeleženci Evropskega pokala na Rogli

 

 

Gal šesti na Češkem

V soboto, 17.3 se je na smučišču Spindleruv Mlyn odvijala Junior tekma v paralelnem veleslalomu. Naš član Gal Leskovar je osvojil 6. mesto. To je njegova najboljša uvrstitev na tekmi pod okriljem FIS-a.

Svetovni pokal ROGLA 2018

V soboto in nedeljo (20. in 21. januarja) je na Rogli potekal Svetovni pokal v paralelnem veleslalomu. Na dveh odlično izvedenih tekmah je nastopilo kar sedem članov naše deskarske reprezentance, med njimi tudi članica SBK Rogla Planja Iva Polanec, Gal Leskovar je nastopil kot predtekmvalec.

Gal Leskovar Foto: Miha Matavž

Gal Leskovar Foto: Miha Matavž

Gal Leskovar Foto: Miha Matavž

Na prvi tekmi je bila najboljša slovenka Gloria Kotnik, ki je dosegla 4. mesto, v moški kategoriji pa je najboljši bil Tim Mastnak z 8. mestom. Drugi dan sta bila pravtako najboljša Gloria in Tim, ki sta dosegla 10. in 8. mesto. Iva Polanec je na obeh tekmah z zelo ponesrečenima vožnjama osvojila 46. in 45. mesto.

Kot vsako leto, je tudi to Rogla presenetila z vrhunsko izvedenima kar dvema tekmama. Odlično pripravljeni progi, nemoten potek tekmovanja in dobra organizacija je tudi letos prispevala k temu, da Rogla ostaja ena izmed najbolje pripravljenih tekem po mnenju tekmovalcev.

 

FIS Snowboard World Cup – Rogla SLO – PGS – POLANEC Iva SLO © Miha Matavz/FIS

 

FIS Snowboard World Cup – Rogla SLO – PGS – POLANEC Iva SLO © Miha Matavz/FIS

FIS Snowboard World Cup – Rogla SLO – PGS – POLANEC Iva SLO © Miha Matavz/FIS

Štirikratna zmaga Polančeve v Turčiji

Na turškem smučišču Erzurum se je od 21. do 24. decembra odvajo tekmovanje v veleslalomu (4x FIS). Naša članica, ki je bila edina Slovenka na štartu je na vseh štirih tekmah osvojila prvo mesto.

IMG_20171224_160024_3542017-12-24 03.30.56 1

 

Naša Gal in Jona državna prvaka do 15 let

V soboto, 8. aprila je na Krvavcu potekalo Državno prvenstvo v veleslalomu za deskarje in deskarke do 15 let.

Iz našega kluba se je tekmovanja udeležilo kar 5 članov, ki so dosegli zelo dobre rezultate.

Deklice: 

1. mesto Jona MERNIK

Dečki:

1. mesto Gal LESKOVAR

2. mesto Jak MERNIK

3. mesto Luka REČNIK

5. mesto Nejc PETELINŠEK

 

Jak Mernik, Jona Mernik, Gal Leskovar, Nejc Petelinšek, Luka Rečnik, Jaka Zupan

Evropski pokal v paralelnem veleslalomu in paralelnem slalomu

Rogla je 28. in 29. marca gostila dva Evropska pokala v paralelnih disciplinah. Kljub visokim temperaturam in pomladnemu vremenu, je smučišču Rogla in soorganizatorju tekem, našemu klubu,  uspelo pripraviti dve dobri tekmi. Tekmi Evropskega pokala sta šteli tudi za Državno prvenstvo.

Paralelni veleslalom

V ženski kategoriji je zmagala Milena Bykova, srebro je domov odnesla Sabine Schoeffmann, tretja pa je bila Giulia Gaspari. Članica SBK Rogla Planja Iva Polanec je osvojila 17. mesto ter postala državna podprvakinja, član Jure Retuznik pa je bil 40.

V moški konkurenci sta si Sebastian Kisslinger in Benjamin Karl priborila prvo oziroma drugo mest, tretje mesto pa si je prideskal Wic Wild.

Paralelni slalom

V ženski kategoriji sredinega paralelnega slaloma je zmagala Sabine Schoeffmann, druga je bila aktualna svetovna prvakinja v paralelnem slalomu, Daniela Ulbing, bron pa je šel v roke Melanie Hochreiter. Iva Polanec je osvojila 18. mesto in tako zopet postala državna podprvakinja.

V moški kategoriji je zmagal Benjamin Karl, drugi je bil David Muller, tretje mesto pa je osvojil Alexander Payer.

Iva Polanec, Gloria Kotnik, Sara Goltes, Žan Košir

Celotna ekipa skupaj z glavnim trenerjem Izidorjem Šušteršičem