sbkRogla.com

Novice

Gal in Urška na Rogli

Na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki se jutri prične na Rogli bo slovenske barve zastopal tudi član SBK Rogla Planja Gal Leskovar. 16-letni Bistričan bo na mladinskem svetovnem prvenstvu nastopil prvič.

 

Pred prihajajočimi tekmami je Gal povedal: “Ker bom prvič nastopil na svetovnem prvenstvu, bom predvsem nabiral izkušnje. Težko bi govoril o konkretnih rezultatskih ciljih. Sicer pa sem s sezono dokaj zadovoljen, saj sem napredoval in izboljšal tehniko ter v skupnem seštevku mladinskih FIS tekem v moji starostni kategoriji osvojil skupno drugo mesto.”

 

Tekmovala bo tudi Urška Kadilnik, članica regijskega centra alpin deskanja. Tudi zanjo je to prvo mladinsko svetvono prvenstvo.

 

Urška je povedala: “Letošnji rezultati bi sicer lahko bili nekoliko boljši, a načeloma sem zadovoljna, saj sem napredovala. Na tem prvenstvu rezultatskih ciljev nimam. Moj cilj je bil nastop. Če bom na tekmah prikazala vožnje s treningov, bom zadovoljna.”

 

Držimo pesti!

 

Foto: Miha Matavž

Mladinsko svetovno prvenstvo Rogla 2019

V začetku aprila se bo na Rogli odvijalo MLADINSKO SVETOVNO PRVENSTVO v paralelnih disciplinah.

Na Roglo pridejo najboljši svetovni mladinski alpin deskarji, ki se bodo pomerili v paralelnem veleslalomu, paralelnem slalomu in team eventu.

URNIK TEKMOVANJ:

  • 2. april – PARALELNI VELESLALOM (ženske / moški)
  • 3. april – PARALELNI SLALOM (ženske / moški)
  • 4. april – TEAM EVENT (ekipa ženska in moški)

 

 

www.snowboardrogla.com

KIDS TOUR Rogla 2019

Razpis tekmovanja najdete tukaj.

 

Športnik leta 2018 v občini Slovenske Konjice

V torek, 5.3. je v konjiški športni dvorani potekala prireditev Športnik leta 2018.

V kategoriji perspektivnih športnikov sta priznanje dobila tudi Jona in Jak Mernik. 

Čestitke!

 

Jak Mernik (levo)

Člana SBK Rogla uspešna na Državnem prvenstvu osnovnih šol v deskanju na snegu

V sredo, 6. marca je na Krvavcu potekalo Državno prvenstvo osnovnih šol v deskanju na snegu.

Tekmovanja sta se kot zmagovalca v svojih kategorijah na Regijskem DP osnovnih šol, udeležila tudi naša člana Jona in Jak Mernik, ki sta dosegla odlične rezultate. Jona je v kategoriji deklic osvojila 7. mesto, Jak pa je domov prinesel bronasto medaljo.

Čestitke!

Člana SBK Rogla zmagala na Regijskem državnem prvenstvu osnovnih šol

Člana SBK Rogla Planja Jona Mernik in Jak Mernik sta se v četrtek, 14. februarja udeležila Regijskega državnega prvenstva osnovnih šol v deskanju na snegu. Na tekmi, ki je potekala na smučišču Golte sta Jona in Jak ugnala konkurenco in zmagala vsak v svoji kategoriji.

Čestitke!

Regijski center- letna šola alpskega deskanja na snegu

V okviru regijskega centra je v začetku sezone začela obratovati letna šola deskanja na snegu.

Otroci, ki so se željni naučiti pravilnega alpskega deskanja na snegu se lahko pridružijo skupini, ki že redno trenira na smučišču Rogla in v športni dvorani Slovenske Konjice.

Za vse informacije se lahko obrnete na Ivo (031 759 754 ali iva@sbkrogla.com).

 

Športen pozdrav!

 

 

Mladi deskarji v trampolin parku WOOP!

V ponedeljek, 24. septembra so se najmlajši člani SBK Rogla Planja odpravili v trampolin park WOOP! v Ljubljano.

Športniki so se pod budnim očesom WOOP!-ovih učiteljev v parku zabavali in se tudi naučili novih vaj. Na več trampolinih so tako izvajali salte, premete in druge akrobacije, kot izziv so si nadeli tudi borde.

Po treningu so se ustavili še na poznem kosilu in se odpravili nazaj na Štajersko.

Deskarji SBK Rogla Planja začeli sezono

Član SBK Rogla Planja Gal Leskovar je v sklopu reprezentančnih priprav na avstrijskem ledeniku Pitztal začel novo sezono 2018/2019.

15- letni Bistričan je lani začel tekmovati pod okriljem FIS-a. Njegov najboljši rezultat lanske deskarske sezone je 6. mesto na Junior tekmi v paralelnem veleslalomu, ki jo je gostil češki Špindleruv Mlyn.

 

Gal Leskovar na Pitztalu

 

 

Reprezentančne priprave pa je morala izpustiti Konjičanka Iva Polanec, ki po operaciji levega ramena še okreva in se intenzivno ukvarja z rehabilitacijo. Na snežne strmine naj bi se vrnila pred koncem leta.

Iva je del rehabilitacij opravila v Termah Zreče

 

 

Rogla FREESTYLE WEEK

Že deveti, tradicionalni FREESTYLE WEEK po vrsti se je za deskarje in smučarje začel v sredo, 21. marca. Kot obljubljeno, so organizatorji udeležencem ponudili vrhunsko pripravljen park, dnevna tekmovanja, dobro hrano in odlične večerne zabave.

Freestyle week Foto: Miha Matavž

 

V sklopu Freestyle Week-a pa se je s funcrossom v soboto, 24. marca, zaključil tudi Kids Tour 2018. Serije tekmovanj, ki so se odvijale tudi na Krvavcu in Kopah se je letos udečežilo 40 otrok.

 

Foto: Miha Matavž